Fraisier

Korpus:

3ks vejce M
135 g cukr krupice
120 g hladká mouka dortová
50 g pistáciová mouka
150 g máslo
6 g prášek do pečiva
1 g sůl

Krém mouseline:

300 g mléko
150 g smetana ke šlehání
4 ks žloutek M
30 g kukuřičný škrob
120 g cukr krupice
30 g vanilkový cukr
360 g máslo
100 g pistáciová pasta

Poleva:

Želírovací cukr
120 g jahodové pyré

Na dokončení:

1 Kg jahod
Mrazem sušené jahody
10 g pistácií

Na korpus smícháme dohromady všechny ingredience, máslo je tekuté, rozpuštěné a nesmí být horké. Stěrkou vymícháme dohladka a tuto hmotu natřeme do dvou dortových ráfků o průměru 26 cm, které jsme předem vyložili papírem na pečení. Pečeme při 180° asi 13 až 15 min. Necháme vychladnout.

Na krém za stálého míchání přivedeme k varu všechny ingredience kromě másla a vaříme nejméně 1 min. Hmotu nalejeme do čisté misky, na její povrch dáme kuchyňskou fólii, aby se nevytvořil škraloup a krém dáme vychladit. Poté ho rozmixujeme a vyšleháme s máslem o pokojové teplotě do hladkého nadýchaného krému.

Na polevu rozvaříme jam a jahodové pyré dohladka, necháme jí lehce vychladnout.

Do dortového ráfku, který jsme vyložili fólií, umístíme korpus, naskládáme po stranách půlky jahod, vnitřek vyplníme celými jahodami a krémem (150g odložíme stranou), zamázneme krémem dohladka a na povrch přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbylý krém a dort dáme v ráfku nejméně na jednu hodinu vychladnout. Poté na něj nalejeme jestě vlažnou a dáme na několik minut do lednice. Vyjmeme ho z ráfku a odekorujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl