Eclairs au Chocolate

Korpus:

70g vody
70g mléka
60g másla
100g hladké mouky
10g kakaa
3 g cukru
2 g soli
150 g vejce

Craquelin:

50 g másla
65 g cukru krupice
5 g kakaa
50 g hladké mouky
1g skořice

Krém:

400 g mléka
20 g kukuřičného škrobu
50 g vejce
50 g cukru krupice
50 g hořké čokolády
50 g másla

Poleva:

100 g smetany ke šlehání
30 g vody
50 g cukru krupice
25 g kakaa
50 g hořké čokolády

Vodu, mléko, máslo, kakao, cukr a sůl přivedeme k varu, nasypeme mouku a za stálého míchání vařechou vypracujeme nelepivou hmotu. Sejmeme z ohně a přendáme do mísy. Necháme krátce vychladnout a vmícháme vejce po částech. Sáčkem se zubatou trubičkou stříkáme asi 12 cm dlouhé čáry.

Na craquelin ze všech ingrediencií uhněteme pevné těsto, rozválíme ho mezi dvěma archy papíru na pečení na sílu asi 1 až 2 mm, necháme krátce zachladit a poté ostrým nožem nařežeme na obdélníky dva krát 12 cm. Každý opatrně umístíme na povrch nastříkané eclairs a ve vyhřáté troubě upečeme při 180°C asi 35-40 minut do křehka. Do upečených a vychladlých uděláme zespodu tři malé dírky.

Na náplň dáme všechny ingredience do hrnce a za stálého míchání je na mírném plameni přivedeme k varu. Vaříme 1 min., Odstavíme, nalejeme do mísy a povrch zakryjeme fólii. Necháme ji vychladnout, poté ji přendáme do cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou a eclairs naplníme skrz díry ve spodní části.

Na polevu smícháme všechny ingredience kromě čokolády a za stálého míchání přivedeme k varu. Provaříme a vmícháme čokoládu, dobře rozmixujeme ponorným mixerem a necháme v pokojové teplotě zchladnout. Povrch eclairs v ní namočíme. Dozdobíme.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl