Pusinky s rybízem a růží


Sníh:
100 g bílků
250 g cukru krupice
100 g růžové vody
10 g citronové šťávy
*gelová růžová barva
Krém:
100 g Smetany ke šlehání
200 g bílé čokolády
10 g prach z mrazem sušeného rybízu
10 g medu
Na dokončení:
250 g červený rybíz
250 g Smetany ke šlehání
*sušené plátky malých čajových růží
Bílky s citronovou šťávou, barvou a 80g cukru vyšleháme dopevna. Zbylý cukr s růžovou vodou uvaříme na 115C a Rozvar za stálého šlehání nalejeme do bílkového sněhu a vyšleháme dopevna. Sněhem naplníme sáček s hvězdicovou špičkou a stříkáme malé vlnky. Pečeme při 100C dokud nezvoní a nejdou snadno sundat z papíru asi 90minut. Necháme vychladnout.
Na ganache přivedeme k varu smetanu a med, přidáme bílou čokoládu a ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme rybízový prach a hmotu necháme v lednici uzrát do druhého dne. Potom ji přendáme do sáčku s hladkou trubičkou a vlnky slepíme. Povrch dozdobíme ušlehanou šlehačkou, plátky růže a ovocem.
Ohodnoťte tento recept: