Jahodové tvarohové řezy

Piškot:

6ks vejce M
250 g cukru krupice
250 g hladké mouky
200 g Smetany ke šlehání
12 g prášku do pečiva
1 citron kůra
1 g soli

Krém:

1000g tvarohu v kelímku
500g Smetany ke šlehání
200g mléka
20g vanilkového cukru
200g cukru krupice
30g želatiny

Na dokončení:

1 Kg jahod
200 g jahodový džem
Čerstvá bazalka

Celá vejce vyšleháme s cukrem a solí do pěny, přidáme smetanu a zbylé sypké ingredience a metličkou krátce zamícháme dohladka. Hmotu vylejeme na plech vyložený papírem na pečení, dobře rozetřeme a pečeme 15-20 minut při 180C, nebo dokud korpus není upečen. Před vytažením zkusíme špejlí. Necháme ho vychladnout, opatrně z něj sundáme papír, na kterém se pekl. Povrch potřeme džemem a nahusto naskládáme čtvrtky či plátky jahod.

Na náplň necháme ve vodě nabobtnat želatinu.

Mléko a cukr přivedeme k varu, přidáme želatinu a necháme rozpustit. Tuto směs smícháme s tvarohem a úplně na závěr přidáme ušlehanou smetanu ke šlehání. Směs ihned nalejeme na jahodový základ a zarovnáme. Necháme ztuhnout a krájíme na řezy. Ozdobíme bazalkou.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl