Jahodové tvarohové řezy


Piškot:
6ks vejce M
250 g cukru krupice
250 g hladké mouky
200 g Smetany ke šlehání
12 g prášku do pečiva
1 citron kůra
1 g soli
Krém:
1000g tvarohu v kelímku
500g Smetany ke šlehání
200g mléka
20g vanilkového cukru
200g cukru krupice
30g želatiny
Na dokončení:
1 Kg jahod
200 g jahodový džem
Čerstvá bazalka
Celá vejce vyšleháme s cukrem a solí do pěny, přidáme smetanu a zbylé sypké ingredience a metličkou krátce zamícháme dohladka. Hmotu vylejeme na plech vyložený papírem na pečení, dobře rozetřeme a pečeme 15-20 minut při 180C, nebo dokud korpus není upečen. Před vytažením zkusíme špejlí. Necháme ho vychladnout, opatrně z něj sundáme papír, na kterém se pekl. Povrch potřeme džemem a nahusto naskládáme čtvrtky či plátky jahod.
Na náplň necháme ve vodě nabobtnat želatinu.
Mléko a cukr přivedeme k varu, přidáme želatinu a necháme rozpustit. Tuto směs smícháme s tvarohem a úplně na závěr přidáme ušlehanou smetanu ke šlehání. Směs ihned nalejeme na jahodový základ a zarovnáme. Necháme ztuhnout a krájíme na řezy. Ozdobíme bazalkou.
Ohodnoťte tento recept: