Jahodové Tartaletky


Těsto:
250 g hladké mouky
30 g mandlové mouky
90 g másla
90 g cukr moučka
60 g vejce
2 g soli
Náplň:
250 g jahodové pyré
200 g smetany ke šlehání
80 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
10 g želatiny
Jogurtové želé:
200 g vody
40 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
4 g agaru
200 g jogurtu
Na dokončení:
500 g jahody
Kopr
Na těsto navážíme do kotlíku všechny ingredience kromě vejce a vypracujeme drobenku. Přidáme vajíčko a vypracujeme těsto. Necháme ho lednice asi 10 až 15 min. odpočinout.
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pyré a oba cukry přivedeme k varu, přidáme nabobtnalou želatinu a dále nevaříme. Směs necháme částečně vychladnout, opatrně do ní zabalíme ušlehanou šlehačku a poté pěnu naneseme do připravených košíčků. Dáme ztuhnout.
Na jogurtové želé smícháme oba cukry a agar, přidáme vodu a směs přivedeme k varu. Provaříme a sundáme z plotýnky. Necháme částečně vychladnout, přidáme jogurt a vymícháme. Směs nalejeme do formy tak, aby měla výšku 1 cm. Necháme ji ztuhnout a nakrájíme na kostky.
Na košíčky s naplní vrstvíme kousky jahod, želé a dozdobíme snítkou kopru.
Ohodnoťte tento recept: