Jahodové knedlíky s tvarohem


200g hrubé mouky
500g tvarohu
1 vejce M
2 g soli
500 g jahod
Jahody se smetanou:
Jahody se smetanou:
200g zakysané Smetany
300g jahod
20g vanilkového cukru
Na dokončení:
100g másla
100g cukru moučka
Máta
Na těsto navážíme do mísy všechny ingredience a rychle vypracujeme těsto, které necháme si 20 minut odpočinout. Poté z něj odkrajujeme dílky o hmotnosti asi 45g. Ruce a plochu si posypeme trochou dětské krupice nebo hrubé mouky a jednotlivé kousky těsta nejprve v dlani zploštíme a poté do nich umístíme jahody a zabalíme tak, aby mezi světskou a těstem nebyly vzduchové bubliny. Takto zpracujeme všechny jahody i těsto. Do velkého hrnce dáme vařit alespoň 4-5 litrů vody se lžičkou soli. Knedlíky opatrně vložíme do vody, vařechou s nimi opatrně pohneme, aby se nepřichytly ke dnu a vaříme asi 10-12 minut, nebo dokud nevyplavou. Pomocí děrované lžíce je opatrně z vody vyjmeme. Na talíři je přelejeme kaší z jahod, vanilkového cukru a smetany, posypeme cukrem a polejeme máslem.
Ohodnoťte tento recept: