Pokroutky (Kraple)

Těstíčko:

175 g hladké mouky
280 g mléka
1 vejce M
10 g vanilkového cukru
10 g rumu
2 g soli

Na dokončení:

250 g Moučkový cukr na obalení
20 g vanilkový cukr

1 Kg Sádlo na smažení

Mouku smícháme s cukrem a solí, přidáme mléko, rum a vejce a metličkou vymícháme dohladka. Hmotu necháme 10 minut odstát.

Sádlo rozpustíme v hlubší pánvi na výšku asi 3-4cm, a zahřejeme na 180C. Do sádla dáme speciální formičku na smažení a lehce ji zahřejeme. Dobře oklepeme přebytečný tuk a namočíme ji do těstíčka tak, aby horní okraj formy zůstal bez těsta. Ihned Vkládáme do horkého tuku a po 15-20 sekundách sklepneme z formičky. Smažíme dozlatova, tvary vytáhneme na ubrousek a před vychladnutím obalíme ve směsi cukru a vanilkového cukru.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl