Ostravan

Piškoty:

75 g cukru moučka
180 g žloutků
270 g bílků
330 g hladké mouky
330 g cukru krupice
*cukr moučka na posypání

Krém:

420 g másla
200 g žloutků
200 g cukru krupice
100 g vody
45 g rumu

Čokoláda:

130 g hořké čokolády
25 g kakaového másla

Na dokončení:

300 g bílého vína
150 g Smetany ke šlehání
70 g vlašské ořechy půlky

Na piškoty žloutky vyšleháme s cukrem moučka do pěny, zvlášť bílky s cukrem krupice do pevného sněhu. Obě hmoty opatrně spojíme a a zabalíme do nich mouku tak, abychom neztratili objem. Hmotu dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech střikáme piškoty o délce 8 Cm dále od sebe. Pocukrujeme je a pečeme při 180C asi 15 minut do křupava.

Na krém vyšleháme do pěny žloutky s 1/3 cukru a vanilkovým cukrem. Zbylý cukr svaříme s vodou na 115C a horký Rozvar zašleháme do žloutkové pěny. Pokračujeme ve šlehání, dokud hmota nevychladne. Nakonec zašleháme rum a měkké máslo.

Na dno form vyložené papírem dáme rozpuštěnou čokoládu s kakaovým máslem a ihned ji poklademe piškoty. Prokapeme je 1/3 vína, zatřeme 1/3 krému a zopakujeme postup ještě dvakrát. Povrch zahladíme a výrobek dáme do lednice řádně vychladit. Poté jej odekorujeme dopevna vyšlehanou šlehačkou, ozdobíme vlašskými ořechy a krájíme na porce.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl