Schwarzwald

Korpus:

8 ks vejce M
160g cukr krupice
80g kakaa
30g kukuřičný škrob
1g sůl
1g skořice
40g voda
40g olej

Víšnovy kompot:

300g mražené višně
100g voda
50g cukr krupice
25g solamyl
1/2 tonka fazole

Čokoládová pěna:

120 g hořká čokoláda
250g smetana ke šlehání

Vanilková šlehačka:

350g Smetany ke šlehání
20 g vanilkový cukr

Na dokončení:

Višně / koktejlové třešně se stopkou
100g čokoládových hoblin
10g kakaa

Na korpus smícháme olej, vodu, skořici a kakao. Vejce s cukrem a solí vyšleháme do husté pěny. Opatrně smícháme s kakaovou směsí a škrobem. Připravenou směs nalejeme do dvou ráfků o průměru 26cm vyložených papírem a pečeme při 180C asi 15-20 minut. Necháme je vychladnout a opatrně vyřízneme. Jeden korpus vrátíme zpět do formy.

Na višnový kompot smícháme všechny ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu, právě uvařený kompot nalejeme na korpus v ráfku a rozetřeme. Necháme zatuhnout. Na čokoládovou pěnu rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, smetanu vyšleháme do polopevna. Obě ingredience opatrně smícháme a ihned natřeme na višňovou vrstvu. Přiklopíme zbylým korpusem a dáme ztuhnout.

50g Smetany smícháme se škrobem a vanilkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Provaříme jednu minutu a necháme vychladnou pod potravinářskou fólií. Poté smícháme se zbylou šlehačkou a vyšleháme dopevna. Krémem zatřeme strany i povrch dortu, ozdobíme sáčkem se zdobící špičkou, hoblinkami, višněmi a kakaem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl