Kynuté amolety se džemem

1000 g mléka
400 g hladké mouky na kynutá těsta
80 g cukru krupice
80 g másla
4 vejce M
20 g droždí
5 g soli

Džem:

1000 g zahradního ovoce
250 g želírovacího cukru 1:2
3 g kyseliny citronové
Několik snítek tymiánu

Na dokončení:

40 g cukru moučka
200 g olej na smažení

Na džem za stálého míchání zahřejeme lesní ovoce s tymiánem a přivedeme ho k varu. Přidáme želírovací cukr a opět přivedeme k varu. Vaříme dvě až 3 min., dochutíme kyselinou citrónovou a nalejeme do skleniček. Necháme vychladnout.

Mléko smícháme s droždím a hladkou mouku, mícháme do hladka. Přidáme žloutky, sůl a rozpuštěné máslo. Úplně na závěr opatrně vmícháme pevný sníh z bílků a cukru. Přikryjeme a necháme v pokojové teplotě asi 30 minut kynout.

Poté postupně na horké olejem vymazané pánvi smažíme amolety. Necháme krátce vychladnout a naplníme džemem. Na závěr lehce posypeme cukrem a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl