Flíčky s mákem

Těstoviny:

240 g hladké mouky
60 g hrubé mouky
3 vejce M

Maková směs:

250 g mléko
200 g mletý mák
75 g cukr krupice
3 g skořice

Na dokončení:

20 g mrazem sušené višně
100 g másla

Na těstoviny smícháme hladkou a hrubou mouku, přidáme vejce a postupně vypracujeme v pevné, hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme ho v pokojové teplotě nejméně 1 hod. dobře odpočinout.

Poté ho na pomoučněném vále rozválíme na sílu 1 mm. Pomocí rádýlka nebo ostrého nože nakrájíme flíčky o velikosti zhruba 5x2 cm necháme je dobře zaschnout a poté uvaříme v osolené vodě na skus. Mléko smícháme s cukrem a skořicí a přivedeme za stálého míchání k varu. Přidáme mletý mák, krátce povaříme a necháme lehce vychladnout. Tuto směs smícháme s uvařenými těstovinami, pokapeme rozpuštěným máslem a případně můžeme zdobit bylinkami, jogurtem či ovocným kompotem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl