Vodnice

250 g másla
250 g hladké mouky na kynutá těsta
45 g mléka
10 g droždí
10 g cukru krupice
1 vejce M

Náplň:

150 g strouhaných vlašských ořechů
100 g cukru moučka
40 g rumu
2 g skořice

Na dokončení:

150 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru

Do mísy navážíme všechny ingredience a Uhněteme do pevného těsta. To zabalíme do utěrky a poté ho vložíme do mísy a zalijeme studenou vodou. Dáme odpočinout na 2 až 3 hod. do lednice nebo dokud nevyplave.

Na náplň smícháme všechny ingredience do hladkého krému. Těsto Vyjmeme z vody, osušíme papírovými ubrousky a na pomoučněném válu ho rozválíme na sílu dva až 3 mm.

Vykrajujeme kolečka, naplníme náplní okraje potřeme vajíčkem a dobře přitiskneme. Odkládáme na plech s papírem na pečení a pečeme při 180°C do světle zlaté barvy. Ještě zahorka obalíme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl