Vodnice


250 g másla
250 g hladké mouky na kynutá těsta
45 g mléka
10 g droždí
10 g cukru krupice
1 vejce M
Náplň:
150 g strouhaných vlašských ořechů
100 g cukru moučka
40 g rumu
2 g skořice
Na dokončení:
150 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
Do mísy navážíme všechny ingredience a Uhněteme do pevného těsta. To zabalíme do utěrky a poté ho vložíme do mísy a zalijeme studenou vodou. Dáme odpočinout na 2 až 3 hod. do lednice nebo dokud nevyplave.
Na náplň smícháme všechny ingredience do hladkého krému. Těsto Vyjmeme z vody, osušíme papírovými ubrousky a na pomoučněném válu ho rozválíme na sílu dva až 3 mm.
Vykrajujeme kolečka, naplníme náplní okraje potřeme vajíčkem a dobře přitiskneme. Odkládáme na plech s papírem na pečení a pečeme při 180°C do světle zlaté barvy. Ještě zahorka obalíme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým.
Ohodnoťte tento recept: