Pivní koláč a třtinovým cukrem


Těsto:
200 g špaldové hladké mouky
120 g másla
45 g piva
3 g soli
Náplň:
345 g třtinového cukru
375 g piva
5 vajec M
15 g vanilkového extraktu
75 g másla
2 g soli
Na dokončení:
Muškátový oříšek
Tomu se naváže na mouku a sůl, přidáme na kousky nakrájené studené máslo a vypracována drobenku. Rychle a krátce zaplacena pivo a hněteme, dokud nezískáme kompaktů dostal. Dáme ho do lednice asi na 30 min. přikryté odpočinout.
Máslo rozpustíme, přidáme vejce a cukr, sůl a vanilkový extrakt a metličkou rozšleháme dohladka. Přilejeme pivo a krátce promícháme.
Na pomoučněném vále těsto rozválíme do kruhu o průměru asi 28 až 30 cm a pomocí válečku ho přeneseme do formy, kterou jsme předem vymazaném máslem. Dobře ho ve formě utěsníme, na těsto dáme alobal A prostor vyplníme fazolemi na pečení. Pečeme naslepo při 170°C asi 30 až 35 min. dozlatova. Fazole vyjmeme, Náplň nalejeme do předpečeného základu a při 150°C pečeme dalších 30 až 35 min. do zatuhnutí. Koláč Vyjmeme z trouby a před podáváním lehce posypeme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem.
Ohodnoťte tento recept: