Linecké s mandlemi

Těsto:

280g hladké mouky
30g mandlové mouky
90g cukru moučka
10g vanilkového cukru
200g másla
1 žloutek M
2g soli

Na dokončení:

50g sekané mandle
1 bílek M
200g pikantní džem z červeného ovoce

Mouku smícháme s mandlovou moukou, solí a oběma cukry, přidáme studené máslo a vytvoříme drobenku, do které přidáme žloutek a rychle zpracujeme do těsta. To necháme nejlépe půl hodiny v lednici odpočinout. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na sílu asi 3 mm

Do těsta vypícháme tvary, které odkládáme na plech s papírem na pečení. Do poloviny tvarů uděláme otvor, poté je potřeme bílkem a posypeme mandlemi. Ve vyhřáté troubě je při 160°C upečeme dozlatova. Vychladlé kousky k sobě spojíme pikantním džemem.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl