Sněhový věnec

200g bílky
350g cukr krupice
25g citronová šťáva
25g kukuřičný škrob
2 vanilkové lusky
Kůra z jednoho grapefruitu

Náplň:

500 g smetany ke šlehání
100 g jogurtu
100 g bílé čokolády
3 g želatiny

Na dokončení:

2 růžové grapefruity
2 granátové jablka
250 g červený rybíz
Lístky cesmíny

Bílky nahřejeme spolu s citrónovou šťávou, vyškrabanou vanilkou a cukrem ve vodní lázní na asi 60°C a poté vyšleháme do pevného lesklého sněhu. Krátce zašleháme škrob s jemně nastrouhanou grepovou kůrou a takto připravenou bílkovou hmotu ihned tvarujeme na plech s papírem na pečení, na který jsme si předem nakreslili kolo o průměru 26 cm. Lžící nanášíme kopečky Sněhu. Snažíme se, aby hmota na plechu byla spíše vyšší, neboť při pečení, sušení, nám trochu klesne. Posypeme hoblinami kokosu a vkládáme do trouby vyhřáté na 140°C, stáhneme na 120°C a po 30 min. stáhneme na 90°C. Takto sušíme asi 2 hod. Necháme v troubě zcela vychladnout.

Na náplň přivedeme k varu smetanu, přidáme nabobtnalou želatinu a bílou čokoládu. Rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme jogurt a krátce mixujeme. Dáme na 12 hodin do lednice a poté vyšleháme do pevné konzistence. Ihned ji naneseme na vychladlou Pavlovu. Celý povrch ozdobíme rybízem, jednotlivými dílky grepu, a také oloupaným a na kousky rozděleným granátovým jablkem. Dokončíme listy Cesmíny.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl