Sýrové vdolky


200 g rozkvasu
170 g hladké mouky
1 vejce M
120 g studeného másla
120 g nahrubo strouhaného tvrdého sýru
10 g prášku do pečiva
4 g soli
Čerstvý tymián
Na dokončení:
1 vejce velikosti M
50 g strouhaného sýra
Kvas smícháme s vejcem. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tymiánem, strouhaným máslem a sýrem, přidáme tekutou směs a rychle a krátce zamícháme. Na pomoučněném vále těsto několikrát přeložíme.
Vyválíme na sílu 3 cm a vykrajovátkem vykrojíme čtverce či kruhy o průměru 6 až 7 cm. Povrch potřeme vejcem, Posypeme sýrem a pečeme při 180°C asi 15 až 20 min. dozlatova. Podáváme vlažné.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů