Jahodová pavlova s růží


Pavlova:
150 g bílků
300 g cukru krupice
20 g bílého vinného octa
30 g kukuřičného škrobu
1 g soli
Náplň:
130 g Ruby čokolády
400 g smetany ke šlehání
10 g prachu z mrazem sušených jahod
2 g želatiny
Jahodové želé s růží:
200 g jahod
100 g růžové vody
40 g cukru krupice
20 g citronové šťávy
3 g agaru
Na dokončení:
500 g jahod
2 červené růže
Na Pavlovu ve vodní lázní nahřejeme bílky a cukr na 60° a vyšleháme do pevna. Poté přimícháme ocet a nakonec škrob a krátce došleháme. Hmotou naplníme sáček s velkou hladkou špičkou a na plech stříkáme klenuté Pavlovy. Pečeme při 100°C asi 90 min. nebo dokud nejsou hotové. Uvnitř by měly být lehce nedopečené s texturou jako marshmallow.
Na Pavlovu ve vodní lázní nahřejeme bílky a cukr na 60° a vyšleháme do pevna. Poté přimícháme ocet a nakonec škrob a krátce došleháme. Hmotou naplníme sáček s velkou hladkou špičkou a na plech stříkáme klenuté Pavlovy. Pečeme při 100°C asi 90 min. nebo dokud nejsou hotové. Uvnitř by měly být lehce nedopečené s texturou jako marshmallow.
Na náplň přivedeme k varu smetanu, přidáme nabobtnalou želatinu a čokoládu, prach ze sušených jahod a tyčovým mixérem vytvoříme emulzi. Dáme jí do lednice na 12 hod. uzrát a poté vyšleháme do pevna. Hmotou naplníme sáček s velkou hladkou trubičkou.
Na želé smícháme v hrnci všechny ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 1 min., Odstavíme a necháme vychladnout. Ponorným mixérem vymixujeme dohladka. Hmotou naplníme cukrářský sáček.
Na Pavlovy nastříkáme vyšlehaný krém, dovnitř vmáčkneme želé a celý povrch ozdobíme ovocem a okvětními plátky růží.
Ohodnoťte tento recept: