Jahodová pavlova s růží

Pavlova:

150 g bílků
300 g cukru krupice
20 g bílého vinného octa
30 g kukuřičného škrobu
1 g soli

Náplň:

130 g Ruby čokolády
400 g smetany ke šlehání
10 g prachu z mrazem sušených jahod
2 g želatiny

Jahodové želé s růží:

200 g jahod
100 g růžové vody
40 g cukru krupice
20 g citronové šťávy
3 g agaru

Na dokončení:

500 g jahod
2 červené růže

Na Pavlovu ve vodní lázní nahřejeme bílky a cukr na 60° a vyšleháme do pevna. Poté přimícháme ocet a nakonec škrob a krátce došleháme. Hmotou naplníme sáček s velkou hladkou špičkou a na plech stříkáme klenuté Pavlovy. Pečeme při 100°C asi 90 min. nebo dokud nejsou hotové. Uvnitř by měly být lehce nedopečené s texturou jako marshmallow.

Na Pavlovu ve vodní lázní nahřejeme bílky a cukr na 60° a vyšleháme do pevna. Poté přimícháme ocet a nakonec škrob a krátce došleháme. Hmotou naplníme sáček s velkou hladkou špičkou a na plech stříkáme klenuté Pavlovy. Pečeme při 100°C asi 90 min. nebo dokud nejsou hotové. Uvnitř by měly být lehce nedopečené s texturou jako marshmallow.

Na náplň přivedeme k varu smetanu, přidáme nabobtnalou želatinu a čokoládu, prach ze sušených jahod a tyčovým mixérem vytvoříme emulzi. Dáme jí do lednice na 12 hod. uzrát a poté vyšleháme do pevna. Hmotou naplníme sáček s velkou hladkou trubičkou.

Na želé smícháme v hrnci všechny ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 1 min., Odstavíme a necháme vychladnout. Ponorným mixérem vymixujeme dohladka. Hmotou naplníme cukrářský sáček.

Na Pavlovy nastříkáme vyšlehaný krém, dovnitř vmáčkneme želé a celý povrch ozdobíme ovocem a okvětními plátky růží.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl