Křupavé větrníčky s mandarinkovým krémem diplomat

Odpalovaná hmota:

90 g vody
70 g mléka
60 g másla
110 g hladké mouky
3 g cukru krupice
2 g soli
150 g vajec

Craquelin:

50 g másla
65 g cukru moučka
55 g hladké mouky
červená gelová barva

Náplň:

350 g mandarinkové 100% šťávy
20 g žloutků
40 g kukuřičného škrobu
50 g olivového oleje
60 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
150 g smetany ke šlehání

Do hrnce navážíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr, přivedeme k varu a zavaříme mouku. Za stálého míchání odpálíme asi 1 minutu. Hmotu přendáme do mísy a necháme asi 2-3 minuty vychladnout, poté vmícháme postupně vejce a přendáme do sáčku s hladkou trubičkou 8-10 mm. Na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme polokoule o průměru 4 cm.

Na nastříkané tvary dáme vykrojená kolečka z craquelinu o stejném průměru. Každý plech upečeme zvlášť ve vyhřáté troubě při 180C; prvních 20 minut troubu neotevíráme, dosušíme při 160 °C asi dalších 15 minut. Necháme na mřížce vychladnout. Craquelin připravíme tak, že smícháme všechny ingredience do pevného těsta a poté ho rozválíme mezi dvěma listy papíru na sílu 2 mm.

Na diplomat přivedeme všechny ingredience k varu za stálého míchání, kromě smetany, a vaříme 1 min. Poté krém nalejeme do čisté misky, na povrch přiložíme fólii, aby se neutvořil škraloup a necháme zcela vychladnout. Poté ho vyšleháme dohladka a velmi zlehka pomocí stěrky do něj zabalíme vyšlehanou šlehačku. Do spodní části upečených korpusů uděláme malou trubičkou a nebo ostrým nožem díru a pomoci sáčku je krémem naplníme. Lehce pocukrujeme a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl