Vaječná tlačenka se šunkou


8 ks natvrdo vařených vajec velikosti M
1 sklenice sterilizované zeleniny třeba Moravanka
250 g šunky
250 g tatarské omáčky
20 g Želatiny v plátcích
Čerstvě nasekaná petržel
Ocet, sůl, pepř a špetka čili na dochucení
Šunku a vařená vejce nakrájíme na nudličky, přidáme scezenou realizovanou zeleninu (nálev zachytíme do misky), větší kousky nožem pokrájíme nadrobno. Přidáme petržel a nakonec zamícháme tatarskou omáčku. Dobře zamícháme a ochutíme solí, pepřem, čili a octem. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Nálev ze zeleniny doplníme vodou do 250 g. Přivedeme ho k varu, sejmeme z plotýnky A přidáme nabobtnalou, dobře okapanou želatinu. Rozpustíme a tuto tekutinu nalejeme k předem připravené směsi. Dobře rozmícháme. Tuto směs ihned nalejeme do vodou vypláchnuté chlebíčkové formy a necháme jí v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc. Druhý den formu na několik sekund ponoříme do vlažné vody. Tlačenku uvolníme a vyklepneme na servírovací tác.
Ohodnoťte tento recept: