Citrónový pudink s omáčkou

Těsto:

160 g hladké mouky
8 g prášku do pečiva
2 g soli
100 g cukru krupice
60 g rozpuštěného másla
1 vejce velikosti M
15 g citronové šťávy
5 g citronové kůry
125 g mléka

Na omáčku:

80 g citronové šťávy
250 g vody
60 g cukru krupice
15 g kukuřičného škrobu

Na dokončení:

Cukr moučka v mlýnku
Čerstvá Verbena

Na těsto navážíme do koláčové formy všechny sypké ingredience, přidáme všechny tekuté a stěrkou zamícháme, není třeba si s tím moc lámat hlavu. Na omáčku dáme vařit vodu, smícháme škrob, krupici a citrónovou šťávu, přidáme právě vařící vodu, zamícháme a tuto směs nalijeme na povrch těsta ve formě.

Formu vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme při asi 30 až 35 min. Vrch bude upečený a spodek zůstane pěkně tekutý, jako omáčka. Před podáváním pocukrujeme a ozdobíme bylinkami.

Ohodnoťte tento recept: 

44 hlasů

Další recepty Celý díl