Bramborové knedlíky se švestkami

Těsto:

800 g oloupaných a uvařených brambor
25 g bramborového škrobu
300 g hrubé mouky
1 vejce o velikosti M
3 g soli

Náplň:

1 kg švestek
50 g mandlí

Karamelizovaná strouhanka:

50 g másla
60 g třtinového cukru
100 g strouhanky
3 g skořice

Na dokončení:

Máslo
Med

Vychladlé brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl, vejce a mouku se škrobem a rychle vytvoříme kompaktní těsto. Švestky vypeckujeme, místo pecky dáme mandli a obalujeme je tenkou vrstvu těsta, vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 5 až 6 min., dokud nevyplavou.

Na másle zkaramelizujeme třtinový cukr, přidáme strouhanku a mícháme, dokud není zcela obalená máslovým karamelem. Úplně nakonec přidáme skořici. Tuto směs necháme vychladnout za občasného míchání.

Knedlíky podáváme se s karamelizovanou strouhankou, máslem a medem.

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Další recepty Celý díl