Toastový chléb s tvarohem

Těsto:

Formát 11 krát 30 cm

400 g hladké mouky na Kynutá těsta
150 g Celozrnné špaldové mouky
50 g másla
20 g droždí
250 g vody
120 g tvarohu ve vaničce
12 g soli
1 vejce velikosti M

Na dokončení:

Jedno vejce o velikosti M

Vodu, špaldovou mouku a drozdí smícháme a přikryté necháme v pokojové teplotě alespoň 30 min. pořádně nakynout. Poté přidáme všechny ostatní ingredience kromě soli a másla a hněteme 3 až 4 min. Přidáme sůl a nakonec máslo a pokračujeme v hnětení, dokud těsto není hladké a nelepivé. Dáme ho dobře přikryté v pokojové teplotě nakynout do dvojnásobného objemu. Poté ho rozdělíme na 11 stejných dílů, každý perfektně za koulíme a vkládáme je do máslem vymazaných chlebíčkové formy. Přikryjeme a necháme nakynout do téměř trojnásob objemu. Po nakynutí potřeme rozšlehaným vajíčkem a vkládáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30-35 min. do tmavě zlaté barvy. Z formy ho vyjmeme po částečném vychlazení.

Ohodnoťte tento recept: 

59 hlasů

Další recepty Celý díl