Hamburgerové bramborové bulky

Těsto:

500 g hladké mouky na Kynutá těsta
100 g špaldové mouky
200 g vařených strouhaných brambor
200 g vody
1 vejce velikosti M
90 g másla
20 g droždí
20 g cukru
10 g soli

Na dokončení:

1 vejce velikosti M
100 g sezamových semínek
100 g černých sezamových semínek

Do mísy navážíme všechny ingredience kromě másla a soli a hněteme na nejnižší stupeň asi 3 až 4 min. Poté přidáme sůl a úplně nakonec máslo a pokračujeme v hnětení, dokud nezískáme hladké a nelepivé těsto. Necháme ho v pokojové teplotě dobře přikryté nakynout do dvojnásobného objemu.

Poté ho rozdělíme na 12 stejných ks, dokonale zakoulíme, potřeme vodou, obalíme v semínkách a dáváme na plech kynout. Po nakynutí potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200°C asi 12 až 14 min. Dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

45 hlasů

Další recepty Celý díl