Plundrové pletence s pekanovými ořechy a javorovým sirupem


Náplň:
80 g třtinového cukru
50 g javorového sirupu
50 g měkkého másla
120 g nahrubo sekaných pekanových ořechů
Na dokončení:
1 vejce o velikosti M
100 g meruňkového džemu
50 g vody
60 g celých Pekanových ořechů
Na náplň smícháme všechny ingredience dohladka.
Těsto rozválíme na plát na pomoučené ploše do velikosti 30 krát 40 cm a poté ho podélně rozřízneme na dvě poloviny. Doprostřed každé z nich pomocí cukrářského sáčku naneseme náplň. Části těsta bez náplně nakrájíme rádýlkem nebo ostrým nožem na asi centimetr široké pásky a přehneme je směrem přes náplň tak, aby vznikl tvar pletence. Z každého pásu nakrájíme 5 kousků.
Odkládáme na plech s papírem na pečení dále od sebe a necháme nakynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, Ozdobíme ořechy a pečeme v rozehřáté troubě při 180°C asi 18 až 20 min. Po vytažení je potřeme rozvařeným meruňkovým džemem s vodou.
Ohodnoťte tento recept: