Plundrové šneky s rozinkami

Plundrové těsto:

350 g hladké mouky na Kynutá těsta
60 g hladké špaldové mouky
100 g cukru krupice
65 g másla
2 vejce o velikosti M
140 g mléka
20 g droždí
4 g soli
Kůra z jednoho citrónu

Vanilkový pudink:

250 g mléka
3 žloutky s vejce velikosti M
50 g cukru krupice
25 g kukuřičného škrobu
30 g másla
1/2 vanilkové lusku

Rozinkový kompot:

100 g rozinek
100 g rumu
200 g vody
20 g oloupaného zázvoru

Na dokončení:

100 g meruňkového džemu
50 g vody
1 vejce o velikosti M

Na pudink smícháme všechny ingredience v hrnci a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 1 min., na povrch Přiložíme fólii, aby se nevytvořil škraloup a necháme ho vychladnout.

Na rozinkový kompot přivedeme k varu všechny ingredience, vaříme asi 3 min. a poté necháme pod poklicí vychladnout. Scedíme.

Těsto rozválíme na plát a velikosti 30 krát 40 cm na pomoučené ploše, potřeme uvařeným vychladlým pudinkem A posypeme scezenými rozinkami. Stačíme jako roládu, nakrájíme na 14 plátků a dáme je na dva plechy s papírem na pečení dále od sebe. Necháme dobře nakynout, potřeme vejcem a pečeme při 180°C asi 18 až 20 min. Po vytažení z trouby je potřeme rozvařenou meruňkovou marmeládou s vodou.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl