Plundrové šneky s rozinkami


Plundrové těsto:
350 g hladké mouky na Kynutá těsta
60 g hladké špaldové mouky
100 g cukru krupice
65 g másla
2 vejce o velikosti M
140 g mléka
20 g droždí
4 g soli
Kůra z jednoho citrónu
Vanilkový pudink:
250 g mléka
3 žloutky s vejce velikosti M
50 g cukru krupice
25 g kukuřičného škrobu
30 g másla
1/2 vanilkové lusku
Rozinkový kompot:
100 g rozinek
100 g rumu
200 g vody
20 g oloupaného zázvoru
Na dokončení:
100 g meruňkového džemu
50 g vody
1 vejce o velikosti M
Na pudink smícháme všechny ingredience v hrnci a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 1 min., na povrch Přiložíme fólii, aby se nevytvořil škraloup a necháme ho vychladnout.
Na rozinkový kompot přivedeme k varu všechny ingredience, vaříme asi 3 min. a poté necháme pod poklicí vychladnout. Scedíme.
Těsto rozválíme na plát a velikosti 30 krát 40 cm na pomoučené ploše, potřeme uvařeným vychladlým pudinkem A posypeme scezenými rozinkami. Stačíme jako roládu, nakrájíme na 14 plátků a dáme je na dva plechy s papírem na pečení dále od sebe. Necháme dobře nakynout, potřeme vejcem a pečeme při 180°C asi 18 až 20 min. Po vytažení z trouby je potřeme rozvařenou meruňkovou marmeládou s vodou.
Ohodnoťte tento recept: