Plundrové koláče s ovocem

Plundrové těsto:

350 g hladké mouky na Kynutá těsta
60 g hladké špaldové mouky
100 g cukru krupice
65 g másla
2 vejce o velikosti M
140 g mléka
20 g droždí
4 g soli
Kůra z jednoho citrónu

Máslová kostka:

200 g másla
35 g hladké mouky

Na omládek smícháme mléko se špaldovou moukou a droždím a necháme přikryté v pokojové teplotě nejméně 30 minut kynout. Poté přidáme zbylé ingredience kromě soli a másla a vypracujeme těsto. Po 5 min. zapracujeme sůl a úplně nakonec máslo. Těsto necháme v pokojové teplotě asi 1 hod. kynout a potom ho dáme do mrazáku na 30 min. Na máslovou kostku smícháme máslo a hladkou mouku a mezi dvěma archy papíru rozválíme na obdélník 15 krát 20 cm. Dáme do lednice na 20 minut vychladnout.

Těsto Vyjmeme z mrazáku a rozválíme na obdelník 30 krát 20 cm, doprostřed dáme máslovou kostku a okraje těsta přeložíme přes ni tak, aby byla zcela zabalená těstem. Těsto proválíme třikrát na čtyřikrát podobně, jako kdybychom dělali listové. Dobře zabalíme a dáme do lednice na 1 hod. odpočinout. Dále zpracováváme podle následujících receptů.

Náplň:

400 g plnotučného tvarohu z kelímku
50 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
Kůra z jednoho citrónu

Na dokončení:

500 g švestky nebo blumy
80 g lískových ořechů
100 g meruňkového džemu
50 g vody
1 vejce a velikosti M

Těsto rozválíme na plát o velikosti a 40 × 30 cm a nakrájíme na 12 čtverců. Postříkáme vodou a rohy každého čtverce složíme směrem dovnitř tak, aby se potkaly. Dobře přitlačíme a dáme na plech s papírem na pečení nakynout.

Vykynuté tvary potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Na náplň smícháme všechny ingredience a poté jí pomocí cukrářského sáčků naneseme doprostřed vykynutých čtverců. Povrch ozdobíme kousky ovoce a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C asi 18 až 20 min. Po vytažení z trouby je potřeme rozvařeným džemem s vodou a posypeme nahrubo.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl