Mazanec s bílou čokoládou a jogurtem

Těsto:

500 g hladké mouky na kynuté těsto
100 g mléka
150 g jogurtu
70 g cukru krupice
75 g másla
10 g mrazem sušených malin
100 g bílé čokolády
1 vejce o velikosti M
20 g droždí
2 g mletého anýzu
5 g soli
Kůra z jednoho citrónu

Na dokončení:

1 vejce o velikosti M
50 g plátků mandlí

Poleva:

50 g citronové šťávy
75 g pudrového cukru

Smícháme všechny ingredience kromě soli, másla, malin a čokolady a hněteme asi 3- 4 minuty. Přidáme sůl a nakonec máslo a pokračujeme v hněteni, dokud nezískáme hladké a nelepivé těsto. Mrazem sušené maliny a na kousky nasekanou čokoládu zahněteme úplně naposled. Necháme ho dobře přikryté nakynout dvojnásobného objemu.

Po nakynutí těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé připravíme mazanec a dáme na plech s papírem na pečení. Opět ho necháme nakynout do dvojnásobného objemu, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 30 min. Před vytažením zkusíme špejlí. Po vytáhnutí z trouby mazanec potřeme polevou z citronové šťávy a cukru.

Ohodnoťte tento recept: 

44 hlasů

Další recepty Celý díl