Tiramisu

Cukrářské piškoty:

50 g cukru krupice
4 vejce velikosti M
10 g kukuřičného škrobu
30 g vody
90 g hladké mouky
50 g moučkového cukru v mlýnku na posypání

Mascarpone krém:

500 g Mascarpone
250 g smetany ke šlehání
3 vejce o velikosti M
100 g cukru krupice

Sirup:

400g silná káva
100g marsala sladké víno

Na dokončení:

50g kakao

Z bílků, vody a cukru ušleháme pevný sníh, opatrně do něj zamícháme žloutky a na závěr sypké ingredience. Hmotu tvarujeme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou na plech s papírem na pečení do podoby piškotů asi 8 cm dlouhých, dále od sebe, posypeme moučkovým cukrem a pečeme v rozehřáté troubě při 170°C dozlatova.

Vejce a cukr nahřejeme ve vodní lázní do horka a poté vyšleháme do husté pěny. Smetanu a Mascarpone ušleháme do polopevna. Obě hmoty opatrně spojíme tak, abychom neztratili objem.

Piškoty namáčíme do sirupu a rovnáme do pekáčku, na ně natřeme vrstvu krému, posypeme kakaem a postup dvakrát zopakujeme. Horní vrstvu tvoří krém a kakao. Dáme do lednice na nejméně 12 hod. odležet a vychladnout.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl