Datlové kuličky s čokoládou a ořechy


Datlové kuličky s čokoládou a ořechy
Hmota na kuličky:
350 g datlí bez pecek
100 g arašídového másla
60 g rozpuštěné hořká čokoláda
100 g nasekaných pekanových ořechů
Na dohotovení:
200 g barevného máčku
20 g mrazem sušeného ovoce, maliny, višně…
100 g zelených sekaných pistácií
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní, přidáme arašídové máslo a rozmícháme dohladka. Poté přidáme rozmixované datle a nakonec na malé kousky sekané ořechy a zamícháme dohromady. Pokud je hmota příliš řídká, dáme jí do mrazáku na několik minut zpevnit, poté odebíráme asi 30 gramové kousky ze kterých vytvoříme kuličky. Před za tuhnutím je obalíme v sušeném ovoci, sekaných pistáciích a nebo barevném máčku.
Ohodnoťte tento recept:
31 hlasů