Dunajské vlny

Těsto:

3 vejce o velikosti M
175 g oleje
175 g mléka
150 g cukru krupice
350 g univerzální mouky
12 g prášku do pečiva
2 g soli
10 g kakaa
20 g vody

Krém:

350 g mléka
50 g vanilkového pudinkového prášku
2 žloutky z vejce o velikosti M
100 g cukru krupice
250 g másla
Jeden vanilkový lusk

Poleva:

200 g mléčné čokolády
40 g kokosového oleje

Na dokončení:

1 velká třičtvrtě litrová sklenice zavařených višní

Na korpus smícháme vejce s cukrem a přidáme olej a vyšleháme. Poté přidáme zbylé ingredience kromě kaka a vody rozmícháme dohladka. Dvě třetiny hmoty nalejeme na plech, který jsme vymazali olejem a vyložili papírem na pečení. Dobře rozetřeme. Zbylou hmotu smícháme s kakaem a vodou a opatrnější natřeme na tu světlou. Na povrch naskládáme vypeckované višně a pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 20 min. nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nezůstane suchá. Necháme zcela vychladnout. Z mléka, 50 g másla, žloutků, vanilky a vanilkového prášku s cukrem uvaříme hustý pudink, necháme ho vychladnout pod fólii, aby se nevytvořil škraloup a poté vyšleháme se zbylým změklým máslem do nadýchaného krému.

Ten natřeme na vychladlý upečený základ, dáme do lednice asi na 15 až 20 min. vychladnout a poté polijeme polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním všech ingrediencí ve vodní lázní. Před za tuhnutím můžeme Vytvořit rýhy vidličkou.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl