Linecké se sněhem

Těsto:

400 g hladké špaldové mouky
100 g cukr moučka
180 g másla
40 g studeného mléka
10 g prášku do pečiva
1 g soli
Kůra z jednoho citrónu
4 žloutky z vejce velikosti M

Džem:

500 g čerstvých jahod
250 g želírovacího cukru
20 g citronové šťávy
Hrst čerstvé máty

Sníh:

4 bílky z vejce o velikosti M
140 g cukru krupice
15 g kukuřičného škrobu
10 g citronové šťávy

Z cukru, mouky, soli, prášku do pečiva a másla vypracujeme drobenku, rychle a krátce přidáme žloutky a mléko a vytvoříme těsto, které dáme do lednice asi na 20 min. odpočinout dobře zabalené. Poté ho Vyválíme na plech, který jsme vytřeli olejem a vyložili papírem. Propícháme vidličkou.

Jahody nakrájíme na čtvrtky a přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr a vaříme, dokud nezhoustne. Dochutíme citrónovou šťávou a dáme vychladnout. Poté ho rozetřeme na rozvalené těsto a dáme do trouby Na 170°C asi na 25 až 30 min.

Bílky, cukr, kukuřičný škrob a citrónovou šťávu vyšleháme do pevná, sníh dáme do sáčku s velkou řezanou trubičkou a na povrch koláče nastříkáme mřížku. Dáme zapéct do trouby na dvě stě stupňů Celsia na posledních 2 až 3 min.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl