Creme caramel

6 porcí

Karamel:

120 g cukr krupice
50 g voda

Krémová náplň:

500 g smetana 33%
65 g cukr krupice
2 vejce o velikosti M
2 žloutky z vejce o velikosti M

Na dokončení:

Čerstvé mango a nebo pomeranče

Z cukru a vody se uvaří karamel, Horký se naleje do zapékacích misek. Smetana se přivede k varu, zvlášť v misce ušleháme vejce, žloutky a cukr, horkou smetanu přidáme k vaječné směsi a ručně prošleháme. Tuto směs nalijeme na předem připravený karamelový základ. Formu a nebo formičky dáme do trouby do vodní lázně na 150°C a pečeme 25 až 30 min. do zatuhnutí. Necháme zcela vychladnout předtím, než Flan z formy vyjmeme. Nejlépe přes noc. Dekorujeme ovocem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl