Modelované brambory

Buflery:

40g cukru krupice
3 vejce
8g kukuřičný škrob
20g voda
70g hladká mouka

Karamelový krém:

150 g třtinového cukru
170 g smetany ke šlehání
170 g másla
2 g soli

Na dokončení:

400 g marcipánu
50 g kakaa
10 g cukru moučka

Z bílků, vody a cukru ušleháme pevný sníh. Nepřešleháme. Rukou lehce vmícháme žloutky a nakonec zlehka mouku a škrob. Mícháme rychle ale opatrně, aby nám hmota nezřídla. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou kulatou trubičkou a na plech vyložený papírem stříkame piškoty o průměru asi 4 Cm. Pečeme pomalu při 170C dozlatova. Necháme zcela vychladnout.

Na krém navážíme do hrnce všechny ingredience kromě smetany a za stálého míchání utavíme na světle zlatý karamel. Opatrně ho zalijeme vařící smetanou, dobře rozmícháme a dáme vychladit. Poté vyšleháme do pevna. Upečené piškoty k sobě slepujeme krémem a dáme je krátce do mrazáku či lednice zatuhnout. Marcipán Vyválíme na cukrem posypané ploše dotenka, vypícháme kolečka, lehce potřeme vodou a poté je obalíme kolem zatuhlých polotovarů. Obalíme v kakau, obdobně nařízneme

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl