Pařížské rohlíčky

Jádrová hmota:

75 g bílku
210 g cukru krupice
120 g slaných arašídů
3 g soli

Pařížská šlehačka těžká:

400 g smetany ke šlehání ní
100 g třtinového cukru
160 g hořké čokolády
80 g kaka
100 g másla
1 g skořice

Poleva:

200 g hořké čokolády
40 g kakaového másla

Do mixéru navážíme všechny ingredience a utřeme je na hladkou hmotu. Necháme jí asi 10 min. odstát a poté jí dáme do sáčku s hladkou trubičkou a na plech s papírem stříkáme tvar rohlíčků. Necháme v pokojové teplotě zaschnout a pečeme při 180°C dozlatova.

Na pařížskou šlehačku dáme do hrnce všechny ingredience kromě čokolády a za stálého míchání přivedeme k varu a dobře provaříme. Přidáme čokoládu, rozmixujeme ponorný mixérem a dáme vychladit. Krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou stříkáme ho na upečené vychladlé rohlíčky. Připravené polotovary dáme do lednice ztuhnout. Čokoládu rozpustíme s kakaovým máslem ve vodní lázní a rohlíčky v ní namočíme. Dáme ztuhnout.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl