Charlotta s ovocnou pěnou

Korpus:

6 ks vejce o velikosti M
200 g cukru krupice
220 g bio hladké mouky
100 g podmáslí
50 g oleje
6 g prášku do pečiva
2 g soli

Jahodová pěna:

300 g smetany ke šlehání 33%
100g g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
30 g medu
150 g Jahodového pyré
110 g vody
3 g agaru

Na želé:

120 g vody
120 g Jahodového pyré
20 g cukru krupice
2 g agaru

Na dokončení:

Na korpus vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, poté opatrně krátce zamícháme žloutky, podmaslí a olej a úplně nakonec směs mouky, soli a prášku do pečiva. Jednu třetinu hmoty nalijeme do formy o průměru 24 cm, Kterou jsme předem vyložili papírem na pečení. Povrch posypeme 100 g malin, který jsme lehce obalily v mouce. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 15 min. Zbylou hmotu ihned rozetřeme na velký pečící plech 40*30cm s papírem na pečení a pečeme při 180°C asi 7 až 8 min., nebo dokud plát není propečený. Vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout. Poté ho rozkrojíme a na 4 pásy, o šířce 7 cm a slepíme je k sobě rybízovým džemem. Studený plát překrojíme na půl a půlky k sobě spojíme domácím džemem. Dobře k sobě přimáčkneme a ostrým nožem nakrájíme na plátky o síle asi 1 cm kterými vyložíme strany dortové formy o průměru 26 cm. Dovnitř dáme upečený korpus.

Smetanu vyšleháme do pevna. Do hrnce dáme cukr, vanilkový cukr, agar, přidáme vodu a med a tuto směs přivedeme k varu. Vaříme asi 1 min. Sejmeme z ohně. Poté přidáme jahodové pyré, dobře rozmícháme a ihned opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Tuto hmotu nalejeme do připravené dortové formy a dobře rozetřeme, povrch posypeme čerstvými malinami a necháme v lednici krátce zatuhnout. Na polevu v hrnci smícháme cukr s agarem, přidáme vodu a přivedeme k varu. Krátce provaříme, sejmeme z ohně, přidáme pyré a tuto směs nalijeme na předem zatuhlý základ. Dezert před vlastním krájením necháme v lednici dobře vychladnout a zatuhnout.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl