Panna Cotta s kokosovým mlékem a limetkou


Panna Cotta:
300 g kokosové mléko
160 g bílé čokolády
300 g smetany ke šlehání ní 33%
10 g vanilkového cukru
15 g želatiny v plátcích
50 g limetkové šťávy
Sirup:
50 g cukru krupice
50 g limetkové šťávy
10 g vanilkového cukru
Na dokončení:
300 g čerstvého lesního ovoce
Jedna limetka
Kokosové mléko a vanilkový cukr přivedeme k varu. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, dobře vymačkáme a přidáme jí k bílé čokoládě. Vařící směs kokosového mléka nalijeme na čokoládu se želatinou a metličkou rozmícháme dohladka. Přidáme limetkovou šťávu a necháme částečně vychladit. Když směs začne houstnout, opatrně do ní zabalíme ušlehanou šlehačku a limetkovou kůru. Tuto směs ihned vlijeme do vodou vypláchnuté formy a necháme v lednici ztuhnout. Nejlépe přes noc. Na sirup přivedeme k varu oba cukry limetkovou šťávu, převaříme a necháme vychladnout. Do studeného sirupu vložíme lesní ovoce a necháme ho marinovat. Formu s krémem krátce namočíme do teplé vody a opatrně z ní obsah vyjmeme. Před podáváním krém ozdobíme kompotem a limetkovou kůrou.
Ohodnoťte tento recept: