Jiří Lábus a Ladislav Potměšil v televizním zpracování humorných povídek Karla Michala.
Dále hrají: D. Veškrnová, P. Nárožný, B. Poloczek, M. Kolár, J. Strach, V. Žilková, J. Krytinář, J. Hrušínský, V. Postránecký, R. Rusev, N. Konvalinková, V. Kubánková, V. Mareš a další. Scénář J. Kovaříková. Kamera J. Nekvasil. Režie V. Vorlíček.

Povídky spisovatele Karla Michala z roku 1961 jsou drobné satiry, v nichž se lidé setkávají s nadpřirozenými jevy - například s Bílou paní, mluvící mrtvou kočkou nebo mužíčkem Kokešem. Autorka televizní adaptace Jarka Kovaříková děj dvou povídek převedla z let šedesátých do let devadesátých, do doby společenské a politické proměny a s humorem útočí na zbytky socialismu, které v lidech ještě přežívají.

V povídce "Mrtvá kočka" redaktorovi Holáskovi mluvící kočka připomíná, že kdysi opatrnickým posudkem znemožnil psaní talentovanému autorovi. Kočka je symbolem svědomí, které se nedá umlčet. V povídce "Kokeš" pohádkový mužíček zkomplikuje život slušnému člověku, když mu nabízí, že sprovodí ze světa každého, koho si bude přát. V režii Václava Vorlíčka, který se v těchto dnech dožívá významného životního jubilea, si s chutí zahráli J. Lábus, D. Veškrnová, L. Potměšil, V. Žilková a další.

Napište nám