Stanislav Zindulka a Kateřina Brožová v napínavém případu pojišťovacího agenta, který zarputile hledá viníka autohavárie. Televizní film podle románu Norberta Frýda.
Režie: Viktor Polesný. Scénář: Libuše Frýdová, Jana Štěpánová-Frýdová. Hrají: Kateřina Brožová, Stanislav Šárský, Stanislav Zindulka, Růžena Merunková a další.

Stejnojmenná adaptace románu významného českého spisovatele Norberta Frýda vypráví příběh pojišťovacího likvidátora Matlače (Stanislav Zindulka).

Pan Matlač je úředníkem pojišťovny před penzí, má své stereotypy a rodinné i pracovní rituály. Jeho pracovní náplň tvoří likvidace pojistných případů a tak se mu dostane na stůl i případ nejasné automobilové nehody na Jadranu, při níž zahynul muž a jeho malá dcerka. Pojistka se má vyplatit vdově, atraktivní mladé ženě (Kateřina Brožová) a pojišťovák je nevysvětlitelnou nehodou zaujat. Daleko víc ho ovšem přitahuje mladá vdova. Od určité chvíle v něm začne probíhat zcela nekontrolovatelný proces podezřívání a hypotéz, které přerůstají až v horečnaté stavy. Jeho obsese má ovšem nepředvídatelné důsledky...

Napište nám