Koncert významného romského kontrabasisty, zpěváka a skladatele Antonína Gondolána, který právě dnes slaví 80. narozeniny, a jeho sourozenců.
Spoluúčinkují: V. Průchová, E. Pilarová, J. Koubková, J. Zelenková, K. Gott, K. Černoch a další. Scénář J. Vašta. Kamera J. Lebeda. Režie E. Sedlář.

V roce 1991 se po letech uskutečnil první porevoluční společný koncert sourozenců Gondolánových, kteří byli povětšinou roztroušeni po světě. Jazzové session poskytlo příležitost nejen pro setkání bratrů a sestry Věry, ale i hostů, s nimiž se za svou uměleckou dráhu potkal Antonín Gondolán. Byly to zpěvačky Vlasta Průchová, Eva Pilarová, Jana Koubková, Jitka Zelenková, i zpěváci Karel Gott a Karel Černoch, pianisté Rudolf Rokl, Zdeněk Zdeněk a další. Režisér Jaromír Vašta připravil překvapení s písničkou v podobě ukázky z hudebního filmu Revue pro následníka trůnu z roku 1969. Pořad konferoval Tomáš Sláma, ale Antonín své hosty většinou vítal a zpovídal sám. Zazněly písničky a skladby Jdu si jen tak ulicí, největší hit Čekej a neplakej, Rio de Janeiro, Já mám přece vodu rád, Voda ti v žilách protéká i spousta jazzových standardů.

Skupinu bratří Gondolánů založil koncem 60. let minulého století baskytarista a skladatel Antonín, který 13. června oslavil své 80. narozeniny.

Napište nám