Ve svém přepychovém bytě je zastřelena proslulá módní návrhářka – a to ve chvíli, kdy z úzkostného strachu z neznámého nebezpečí právě telefonovala o pomoc na policii…
Režie: Jana Semschová. Scénář: Miloš Smetana. Hrají: Radovan Lukavský, Květa Fialová, Jan Čenský, Petr Štěpánek a další.

Detektivní romány E. Queena (pseudonym dvou píšících bratranců) se stejnojmenným hrdinou jsou u nás už od 60. let minulého století velmi populární a několik jich bylo zpracováno i pro televizní obrazovky. Příběh s názvem Čtvrtá strana trojúhelníku odhaluje záhadnou vraždu známé módní návrhářky Sheily (H. Maciuchová). Mladá žena bydlela v domě bohaté rodiny Mc Kellových. Otec rodiny (R. Lukavský) byl Sheiliným tajným přítelem, ale jeho žena (K. Fialová) se domnívala, že muž má milenku, za níž pravidelně chodí. Prozradila to synovi (J. Čenský), který se s Sheilou seznámil a stal se jejím milencem. Vezmeme-li v úvahu ještě řidiče (Z. Žák) a sekretářku (letošní jubilantka D. Batulková), z nichž každý mohl mít jiný motiv, podezřelých osob je více než dost. Oříšek k rozlousknutí nejen pro soukromého detektiva Queena (P. Štěpánek), ale i pro vyšetřujícího inspektora (J. Kanyza)!

Roli otce Mc Kella vytvořil R. Lukavský, od jehož úmrtí v těchto dnech uplyne deset let (*1. 11. 1919 – †10. 3. 2008).

Napište nám