6 bílků
120 g cukru krupice
45 g hladké mouky
45 g strouhaného kokosu
40 g cukru moučka

Náplň

250 g smetany ke šlehání (33%)
150 g zakysané smetany
150 g jahod či malin

Na dozdobení

sušená chrpa
sušené jahody či maliny

Z bílků za postupného přidávání krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Lehce stěrkou vmícháme směs mouky a kokosu a rozetřeme na plech pokrytý papírem na pečení, pocukrujeme cukrem moučka. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 5–6 minut. Necháme vystydnout a plát uložíme na 2–3 hodiny do lednice, zvláční. Vyšleháme smetanu dotuha a lehce vmícháme zakysanou smetanu. Z plátu sundáme papír a rovnoměrně rozetřeme náplň. Posypeme nakrájenými jahodami a roládu zatočíme. Dozdobíme sušenými plody a chrpou a podáváme.

Další recepty Celý díl