Moučníky a cukroví

Drobenkový dezert s ananasem

Ananasová náplň

400 g drobně nakrájeného čerstvého ananasu
50 g másla
40 g cukru krupice
20 ml pomerančového likéru
15 g nastrouhané citronové kůry

Drobenka

90 g hladké mouky
35 g černého kakaa Oreo
60 g mandlové mouky
85 g másla
75 g pražených lískových oříšků
50 g mandlových lupínků
20 g pražených mandlových lupínků
50 g pražených kokosových lupínků
60 g cukru
sůl

Ze surovin na drobenku vyrobíme směs, kterou zapečeme při 175 °C asi 10 min. Vzhledem k barvě kakaa je dobré dát na plech k drobence trochu bílé mouky, abychom viděli měnící se barvu a nespálili drobenku. Na pánvi rozpustíme máslo a přisypeme cukr, který necháme lehce zkaramelizovat. Na karamelu orestujeme ananas. Přidáme citronovou kůru a likér. Do zapékacích misek, které máme vymazané máslem, rozdělíme ananas a zasypeme ho drobenkou. Dezert zapékáme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 10 minut. Lehce pocukrujeme a podáváme teplé.

Další recepty Celý díl