Moučníky a cukroví

Višňový koláč

Těsto

275 g hladké mouky
1 lžička skořice
200 g másla
50 g práškového cukru
1 špetka soli
1 vejce
1 vejce na potření

Náplň

1,7 kg višní, vypeckovaných
200 g zlatého cukru
1 citron, kůra a šťáva
3 lžíce kukuřičné mouky

Ze surovin na korpus připravíme těsto. Dáme chladit.

Asi 2/3 těsta rozválíme a vyložíme koláčovou formu o průměru 23 cm.

Višně svaříme, pak do nich přidáme cukr, citronovou kůru a šťávu. Redukujeme asi na 2/3. Pak zahustíme kukuřičnou moukou.

Studenou náplň rozprostřeme na těsto a přikryjeme zbylým rozváleným těstem. Okraje zatlačíme do formy. Do středu vyřízneme průduch. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Další recepty Celý díl