Moučníky a cukroví

Banánový krémový koláč

Těsto

400 g černých sušenek
100 g másla
1/2 lžičky skořice

Náplň

500 ml mléka
1 čajová lžička vanilkového extraktu
100 g cukru
40 g kukuřičného škrobu (maizena)
6 velkých žloutků
30 g másla
3 velké banány
1 karamelová omáčka

Šlehačka

600 g smetany ke šlehání
2 polévkové lžíce práškového cukru
1 vanilka

Pro zatížení těsta

Fazole

Ze surovin na těsto připravíme těsto, kterým vyložíme koláčovou formu a zasypeme fazolemi a pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 15 minut.

Trochu mléka odlijeme do misky, ve které si rozmícháme maizenu a žloutky.

Mléko s cukrem a vanilkou přivedeme pod bod varu, v mléce zavaříme rozmíchanou maizenu se žloutky. Uvařený pudink potřeme máslem a necháme vychladnout.

Šlehačku s cukrem a vanilkou vyšleháme.

Pudink krátce, ale důkladně prošleháme a vmícháme 1/3 ušlehané šlehačky.

Na upečený korpus naskládáme oloupané a pokrájené banány, které zatřeme žloutkovou šlehačkou a ozdobíme zbylou šlehačkou a plátky zkaramelizovaného banánu. A můžeme též ozdobit čokoládovými hoblinami.

Podáváme vychlazené.

Další recepty Celý díl