Banánový krémový koláč

Těsto
400 g černých sušenek
100 g másla
1/2 lžičky skořice
Náplň
500 ml mléka
1 čajová lžička vanilkového extraktu
100 g cukru
40 g kukuřičného škrobu (maizena)
6 velkých žloutků
30 g másla
3 velké banány
1 karamelová omáčka
Šlehačka
600 g smetany ke šlehání
2 polévkové lžíce práškového cukru
1 vanilka
Pro zatížení těsta
Fazole
Ze surovin na těsto připravíme těsto, kterým vyložíme koláčovou formu a zasypeme fazolemi a pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 15 minut.
Trochu mléka odlijeme do misky, ve které si rozmícháme maizenu a žloutky.
Mléko s cukrem a vanilkou přivedeme pod bod varu, v mléce zavaříme rozmíchanou maizenu se žloutky. Uvařený pudink potřeme máslem a necháme vychladnout.
Šlehačku s cukrem a vanilkou vyšleháme.
Pudink krátce, ale důkladně prošleháme a vmícháme 1/3 ušlehané šlehačky.
Na upečený korpus naskládáme oloupané a pokrájené banány, které zatřeme žloutkovou šlehačkou a ozdobíme zbylou šlehačkou a plátky zkaramelizovaného banánu. A můžeme též ozdobit čokoládovými hoblinami.
Podáváme vychlazené.