Borůvkový koláč s citronovou krustou

Těsto
250 g mouky
sůl
1/2 lžičky strouhané citronové kůry
150 g másla
2 lžíce citronové šťávy
4 až 6 polévkových lžic studené vody
Náplň
400 g čerstvých borůvek
150 g cukru
3 polévkové lžíce mouky
1/2 lžičky strouhané citronové kůry
1 až 2 lžičky citronové šťávy
1 polévková lžíce másla
Ve velké míse smícháme mouku, sůl, máslo a citronovou kůru. Propracujeme a přidáme citronovou šťávu a vodu. Vypracujeme těsto.
Rozdělíme ho na polovinu, jednu část vyválíme a vložíme do koláčové formy o průměru 22 cm. Ve velké míse smícháme borůvky, cukr, mouku, citronovou kůru, šťávu a náplň dáme na těsto do formy. Na náplň nakapeme rozpuštěné máslo.
Rozválíme druhou polovinu těsta a položíme na náplň. Okraj zmáčkneme. Do středu uděláme díru.
Můžeme potřít rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 40 minut.