Maso

Hovězí rendang

350 g hovězího masa (kýta, nebo plec)
2 cibule
1 menší zázvor
5 stroužků česneku
1 menší galangal
2 sušené i čerstvé čili papričky
1 čajová lžíce mletého koriandru
1/4 čajové lžíce kurkumy
3 stonky citronové trávy
1 l kokosového mléka
1 čajová lžička hnědého cukru

Do mixéru vložíme oloupané a nakrájené cibule, zázvor, česnek, galangal, sušené i čerstvé čili papričky, koriandr a kurkumu. Vše rozmixujeme na pastu.

V hrnci na rozpáleném oleji pastu orestujeme, dokud nezačne tmavnout. Trvá to cca 10 minut. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, badyán a citronovou trávu a vše společně orestujeme. Osolíme, zlehka podlijeme vodou a polovinou kokosového mléka, přidáme cukr a pomalu na mírném plameni dusíme do měkka (alespoň tři hodiny).

Druhou polovinu kokosového mléka doléváme postupně do jídla během vaření. Vodu přiléváme opatrně, až na samém konci vaření – voda z hrnce musí být zredukovaná a maso musí zůstat pouze obalené touto hustou kořeněnou „omáčkou“, která zhoustne a při tom ztmavne. Během vaření je důležité časté míchání, aby se omáčka nepřipalovala.

Podáváme tradičně s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl