Populární operetní hrdinové Kanaďan Jim a polský šlechtic Bolo, jsou hlavními postavami televizní féerie V. Fuxe a S. Fišera na motivy operet O. Nedbala Polská krev a Frimlovy Rose Marie.
Hrají a zpívají: J. Čáp-Z. Švehla, L. Frej-R. Jedlička, J. Kotrbová-H. Tattermuschová, K. Macháčková-H. Tattermuschová, C. Majerová-J. Wysoczanská, S. Fišer-V. Kadlec, E. Brožková-L. Márová a další. Kamera I. Bojanovský. Režie S. Fišer.

Televizní inscenace hudební féerie na motivy operet O. Nedbala Polská krev a Frimlovy Rose Marie. Autoři Vladimír Fux a Stanislav Fišer (brněnský režisér 1921-2007) situovali setkání dvou protagonistů – Bola, hrdiny operety Polská krev, a Jima, protagonisty z operety Rose Mary, do malé kavárničky. Tam si postavy vyprávějí osudy, vyměňují názory na "své" postavy a jejich působení v operetě. Tato zápletka poskytuje příležitost k uvedení těch nejpopulárnějších árií, duetů a sborů z obou operet.

V režii S. Fišera se objeví řada herců (s hlasy známých operních pěvců), mezi nimž je i Stanislav Fišer (tentokrát se jedná o známého herce ročník 1931).

Napište nám