Mrkvové řezy s vlašskými ořechy

„Tento recept jsem poprvé ochutnala až v dospělosti a dostala jsem ho jako dárek od našich přátel. Neuvěřitelně mi zachutnal a hned jsem si musela říct o recept.“

Mrkvové řezy

1 hrnek hnědého cukru
4 vejce
¾ hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky sody
2 lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky soli
2 lžičky skořice
¼ lžičky muškátového oříšku
¼ lžičky mletého nového koření
citronová kůra
4 hrnky nastrouhané mrkve
¾ hrnku nasekaných vlašských ořechů

Suroviny mícháme a přidáváme v tomto pořadí – vejce, cukr, olej, mouka, všechno koření, sůl, prášek do pečiva, soda, citronová kůra, mrkev a ořechy.

Pečeme na 180 °C dokud se nepřestane těsto lepit na párátko. Poté dáme vychladit.

Krém

100 g másla
200 g Lučiny
½ vanilky
lžička rumu
moučkový cukr

Vyšleháme máslo s Lučinou a ostatními ingrediencemi a potřeme řezy krémem.

Pusinky ve tvaru mrkve

1 bílek
70 g cukru
gelové barvy (oranžová, zelená)

Vyšleháme bílek s cukrem, obarvíme a zdobičkou a párátkem uděláme mrkvové pusinky, kterými nakonec řezy dozdobíme.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.