Mega kremrole

Roličky plněné krémem, zkráceně kremrole, to je sice tradiční český zákusek, nicméně recept na tuto dobrotu k nám pravděpodobně doputoval ještě v dobách společné monarchie z Rakouska, kde jim říkají Schaumrollen. A stejný zákusek najdeme i v Německu, kde si ho v cukrárnách milovníci sladkého vychutnávají pod romantičtějším pojmenováním Schillerlocken.
Vodánek
1000 g hladké mouky
500 g ledové vody
50 g másla
10 g citronové šťávy
20 g soli
Všechny ingredience na vodánek zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dobře zakryté necháme 30 minut odpočinout.
Máslová kostka
600 g másla
180 g hladké mouky+ 2 vejce na mašlování
Mezitím rychle a krátce smícháme ingredience na máslové těsto. Rozdělíme na dvě poloviny a z každé vytvarujeme obdélník o tloušťce 1 cm.
Odpočatý vodánek rozdělíme na dvě poloviny a postupně rozválíme na obdélník dvakrát větší, než je ten máslový. Ten položíme na rozválený vodánek a dobře jej ze všech stran uzavřeme.
Opatrně rozválíme na pomoučené ploše na obdélník asi 60 × 20 cm, obě strany přeložíme směrem doprostřed a potom přeložíme ještě jednou tak, že vzniknou 4 vrstvy máslového těsta ve vodánku.
Necháme dobře zakryté v lednici odpočinout a celý proces zopakujeme i s odpočinutím ještě dvakrát.
Dobře proválené a vychlazené těsto rozválíme na 3 až 4 mm, potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakrájíme na 2 cm pásky, které opatrně namotáme na tvořítka a upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova.
Opatrně sejmeme z tvořítek a necháme vychladnout.
Sněhová náplň
600 g cukru krupice
300 g bílků
200 g vody
1 ks vanilky+ cukr moučka na posypání
Na sníh svaříme ⅔ cukru s vodou na teplotu 115 až 118 °C, zatímco šleháme bílky se zbylým cukrem a vyškrabanou vanilkou.
Hotový vařící sirup nalijeme při stálém šlehání do bílků a vyšleháme do vlažna a pevna.
Sněhem naplníme vychladlé kremrole pomocí sáčku s hvězdicovou trubičkou. Posypeme lehce cukrem.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.